Maazallah…

Maazallah…

Cankurtaran kapalı yolları aşamadı…

Bandırma’da dikey yapılanmaya gösterilen ilgi, araç ruhsatlandırmadaki artış sokak ve caddelerin kifayetsiz kalmasına neden oldu.

Sokaklar bir yana ana caddelerde meydana gelen trafik yoğunluğu zaman zaman sürücüler arasında tatsız olay yaşanmasına neden olurken bugün meydana gelen olayda 112, acil modunda girdiği çarşıda ihbar verilen adrese giremedi.

Olay Dere Mahallesi Kısa Sokak numara 8 de meydana geldi. Yeni yapılmakta olan bir inşaatta çalışan işçi kullandığı cihazın elektrik kaçağı yapması sonucu bir süre rahatsızlık geçirdi.

Olayı ihmale bırakmayan inşaat çevresi 112 acil servisini arayarak söz konusu adrese müdahale istedi.

İşte ne oldu ise bundan sonra oldu. Korozman kavşağındaki Kriz merkezinden hareket eden 112 Ambulans ilk problemi Atatürk caddesinde yaşadı. Üç ayrı noktada sıkışan trafik nedeni ile çağrı verilen adrese gecikme düşüncesi merkeze bildirildi. Merkez Ordu Caddesi güzergâhından 2.ci Ambulansı olay yerine sevk etti. 2. Ambulans ile ilk ambulans Alihikmetpaşa caddesinde, Tekke Camii önünde karşılaştılar ancak oldukça geniş bir alanın bulunduğu ve 5 yol kavşağı olan Tekke camii önünde yanlış parklar bu kez iki ambulansı da kifayetsiz kıldı.

Verilen adres bir alt sokakta kalmıştı ama geçmek mümkün değildi. Ambulansların sirenleri ortalığı ayağa kaldırdı. Siren çaldıkça yolu açmak isteyen araçların sürücüleri daha da panikledi. İlk gelen ambulans bulduğu bir aralıktan sürtünerek geçmeyi başarırken, 2. Gelen ambulans geri dönmek durumunda kaldı.

Ambulansların dakikalar süren yol bulma mücadelesini an be an izleyen vatandaşların psikolojisi bozuldu. Duyarsızlığa gelen sitemler bir birini izledi. İhbara gelen başka bir görevli ekipte Polis aracı idi, O da bu kargaşadan nasibini aldı.

Sonuçta tek sevindirici olay, ihbara konu olan inşaat işçisinin durumunun sanıldığı kadar hayati tehlikesi bulunmaması idi.

İnşaat’ta bulunduğu kattan alınan işçi ilk müdahale sonrası serum takılarak hastaneye sevk edilmesi herkesin derin bir nefes almasına neden oldu.

Özellikle araçlarını gelişi güzel bırakan sürücülerin dikkat etmesi gereken en önemli hususun ‘’ACİL’’ modunda müdahaleyi engelleyecek parklardan kaçınılması…

 



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli